Spring til indhold

Hvem kan blive rådgiver


Udenrigsministeriet har brug for rådgivere med en videregående uddannelse og solid indsigt i strategi, organisation og ledelse. Den indsigt er den afgørende forudsætning for arbejdet med at opbygge organisatorisk og menneskelig kapacitet i modtagerlandene.

Herudover kan der være brug for mange forskellige faglige profiler. Til en række stillinger har vi således brug for profiler med erfaring inden for sektorer som f.eks. vandforsyning, menneskerettigheder, sundhed, uddannelse eller noget helt femte. Til en række stillinger er det en fordel med praktisk erfaring fra udviklingslande. Det gælder dog ikke alle stillinger, og der er ingen grund til at lade være med at søge, bare fordi man ikke har denne ulandserfaring.

Veludviklet indlevelsesevne
Rådgivere skal have lyst til at bringe deres faglighed i spil i organisationer, hvor de konstant bliver udfordret på deres vaner og rutiner. Kulturen vil, både i modtagerorganisationen og landet generelt, være meget anderledes, end de fleste er vant til. Det indebærer blandt andet, at man hyppigt vil opleve opgaver, partnere og organisationer, der kan virke uforudsigelige og udfordrende.

Derfor kræver et rådgiverjob en god portion kulturel og organisatorisk indlevelsesevne, menneskelig forståelse samt politisk tæft og det er ikke et job for vanemennesker.