Spring til indhold

Seniorrådgiver i Sydafrika. Energy Partnership Programme

16.05.2018  11:07

Som seniorrådgiver skal du i det sydafrikanske energiministerium, Department of Energy (DoE) fungere som ekspert i energiplanlægning og modellering af energisystemet og udvikling af scenarier med særligt fokus på integration af vedvarende energi i elforsyningen. Du får samtidigt ansvar for koordination og løbende monitorering af programmets samlede aktiviteter. Du placeres hos DoE, men forventes også at indgå i samarbejdet med det statsejede elselskab ESKOM, som indgå i partnerskabet, men også at få en tæt tilknytning til andre centrale aktører i den sydafrikanske energibranche. Hovedformålet med programmet er at bistå Sydafrika med grøn omstilling som bl.a. skal ske gennem en stigende andel vedvarende energi i elforsyningen.

Du har politisk tæft, solid erfaring med strategisk energipolitisk dialog samt redskaber til energisektorplanlægning i form af f.eks. energiscenarier og energimodeller. Du kan arbejde tværfagligt og kan håndtere og facilitere processer, der involverer mange parter. Du har en relevant universitetsuddannelse og stor viden om dansk og international klima- og energipolitik og erfaring med udviklingssamarbejde, gerne fra Afrika. Du er flydende i engelsk.

For mere information om obligatorisk ansøgningsprocedure, se venligst her:

Danida Application System

Referencenummer: DK-04537-2018/RSA.01-W
Ansøgningsfrist: 4. juni 2018, kl. 12.00 (dansk tid)

Læs den fulde stillingsbeskrivelse her (pdf)

Yderligere oplysninger

Økonomisk og politisk baggrundsmateriale om de enkelte prioritetslande samt specifikke politikker, strategier og programmer findes på www.um.dk

Alle ansøgninger videresendes elektronisk til Udenrigsministeriet.